Sunday, July 28, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

ALFAFA SHAKLEE SEBAGAI DETOKS (0134666850 untuk harga istimewa dan free pos)

DETOX.
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan anda pun lebih mudah berlaku.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna. Sebab tu ramai yang mengambil set slimming (yg tidak mempunyai DETOX) tidak berjaya menurunkan berat badan.

ALFAFA SHAKLEE SEBAGAI AGEN DETOX
Alfalfa adalah agen pembersih badan dan penyahtoksik. Ia juga merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh.

Selain ciri-ciri sebagai pembersih badan dan penyahtoksik, alfalfa juga mempunyai banyak faedah lain. Menurut seorang pakar nutrisi, alfalfa membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria. Ia membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc). Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol. Sangat hebat kan! Hanya alfalfa yang mempunayi kualiti terbaik digunakan dalam Alfalfa Shaklee. Ditanam di California tanpa pestisid, hormon sintetik, bahan kimia atau baja bukan organik,menjadikan ia alfalfa berkualiti tinggi.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Sunday, July 21, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

[INFO SIHAT] APA ITU DETOKSIFIKASI


Apa itu Detoksifikasi ?

Detoksifikasi adalah proses penyingkiran himpunan toksid yang terkumpul di dalam tubuh badan kita terutamanya di hati, kolon, ginjal, darah dan sistem limfotik.

Dari kebiasaan cara makan, tubuh manusia akan mengaktifkan suatu proses yang diketahui sebagai metabolisme untuk menyediakan darah baru dan sel-sel baru. Apabila kita menelan makanan melalui kerongkongan, makanan tersebut akan dicerna oleh perut dan usus kecil. Bagian yang mengandung zat-zat yang bermanfaat akan tetap berada dalam tubuh, sementara sisa-sisanya akan dibuang.

Sebagian sisa-sisa makanan tidak dapat melalui dinding-dinding perut dan usus sehingga hal tersebut menjadikan keadaan sama dengan dengan endapan kotoran di bagian dalam pipa air. Sisa-sisa makanan tersebut akan tetap berada dalam tubuh kita, dan ditambah lagi dengan adanya lipatan yang berlainan ukuran pada dinding usus. Sisa-sisa makanan tersebut akan menjadi kotoran yang tersumbat di dalam usus.

Jika kotoran dibiarkan di situ terlalu lama, maka akan terjadi proses fermentasi yang berlebihan, sehingga bakteri kompleks akan menjadi berlipat ganda di dalam usus dan akan mengeluarkan unsur-unsur bertoksin. Bakteri kompleks akan bekerja lagi lebih giat tanpa kita sadari. Akibatnya tubuh kita akan menderita berbagai penyakit dan rasa tidak nyaman yang tidak diketahui penyebabnya.

Pencemaran udara dan air juga menyebabkan berbagai masalah. Asap cerobong dari pabrik, asap knalpot dari kendaraan bermotor, gas masak serta air pipa berklorin akan menambah kandungan toksin di dalam tubuh kita. Demikian juga kebiasaan merokok dan minum-minuman keras.

Tubuh manusia secara fitrahnya mempunyai kekuatan dalaman yang mampu mengawal kesihatan diri, tetapi mekanisme ini tidak akan berfungsi apabila tubuh anda telah dilonggokkan dengan terlalu banyak himpunan toksid. Keadaan menjadi semakin serius apabila toksid ini tidak dapat dikeluarkan dengan sempurna dan badan juga tidak mendapat zat nutrien yang secukupnya (40 jenis nutrien).

Masalah berat badan berlebihan berpunca daripada perut. Untuk kekal langsing (dan sihat), sistem gastrointestinal mesti berfungsi dengan sempurna. Usus anda sebagai saluran paip longkang dalam sinki dapor anda. Gris dan lain-lain bahan buangan senantiasa mengalir keluar melaluinya. Jika ianya tidak selalu dibersihkan, bahagian dalam paip itu akan berkekat dan menjadi tersumbat.

Bila ini berlaku, dalam usus, metabolisme anda akan menjadi perlahan dan tubuh akan kehilangan keupayaan untuk menyerap nutrien daripada bahan makanan yang anda makan (jadi ianya akan menghantar isyarat untuk mendapatkan lebih banyak makanan). Anda akan rasa letih dan tidak bermaya dan tubuh anda akan menyimpan air dan anda akan menghadapi masalah berat badan.

Pembersihan saluran gastrointestinal memiliki mempengaruhi kesihatan dan membawa kesan terhadap perubahan berat badan. Jika tubuh anda sihat, sistem anda hanya perlukan masa antara 24 hingga 48 jam untuk mencerna makanan, menyerap nutrien dan mengeluarkan bahan buangan. Pada masa ini kebanyakan orang mengambil 2, 3 atau 5 kali lebih lama daripada ini. Ini bererti bahan buangan berada dalam usus bagi jangkamasa yang amat lama. Bahan buangan menjadi "berlekat" atau "termampat", ini membawa kepada masalah membuang air besar dan masalah berat badan.

Usus manusia berfungsi untuk menyerap nutrition termasuklah trace mineral, vitamin air dan sebagainya.

Setiap hari kita makan dan makanan melalui usus besar kita. Dan akhirnya lebihan makanan yang diserap tersebut akan menjadi bahan buangan. malangnya, tidak semua bahan buangan tersebut dapat dibuang. Ia melekat di dinding2 usus tersebut.

Akibatnya sel-sel yang menyerap nutrition tersebut tersumbat. Akibatnya organ2 badan mendapat bekalan nutrition tersebut.

Sebab itu banyak penyakit berpunca dari colon yang dipenuhi toksin di dalam usus. Contohnya, jika sering sakit kepala, bermaksud sel2 di kepala gagal mendapat nutrition, puncanya tiada nutrition yang diserap oleh usus yang menyerap nutration kerana tersumbat.....

Henry B. Beyler, seorang dokter Amerika telah membuat 4 kesimpulan dari pangalaman beliau di bidang kesehatan selama 55 tahun:

1. Penyebab segala penyakit buka dari bakteri, melainkan racun/toksin yang berawal dari keracunan makanan. Toksin/racun ini menyebabkan rusaknya sel tissue sehingga terjangkit bakteri.

2. Dalam banyak kasus penggunaan untuk obat penyembuhan penyakit berbahaya, efek samping dari obat tersebut dapat membawa maut/kematian.

3. Makanan Organic adalah pilihan terbaik untuk merawat penyakit dan menguatkan tubuh.

4. Naturopati memadukan teori dan praktikal pemahaman obat alami, manusia mengalami sakit karena toksin yang terkumpul secara terus menerus didalam tubuh.

Untuk itu Kita perlu Detox atau mengeluarkan racun itu secara alami dengan puasa organik.

Penyahtoksidan Membantu Dalam Proses Pelangsingan Badan

Jika anda mengurangkan berat badan dengan drastik seperti menahan lapar, sebenarnya anda kehilangan lebih banyak otot berbanding lemak, dan jika anda memberhentikan diet dan berat anda naik kembali, anda sebenarnya membina lebih banyak lemak lagi. Jika anda melakukan diet secara bermusim, hilang 10 kg dan 5 kg daripadanya adalah otot dan selepas itu naik balik 10 kg dan 10 kg yang naik itu adalah lemak.sebenarnya anda meningkatkan jumlah lemak di badan anda walaupun berat badan anda tetap sama. Ini bermaksud jumlah lemak anda meningkat berbanding sebelum anda melakukan diet.

Untuk mengelakkan perkara ini dari berlaku, sebelum memulakan program mengurangkan berat badan, lakukan penyahtosidan terlebih dahulu selama 7 hingga 20 hari. Anda boleh menggunakan tea hijau atau mengamalkan pemakanan buah-buahan seperti epal, strawberry dan sebagainya untuk menghapuskan radikal bebas.Selain itu pastikan anda meminum air secukupnya untuk membuang toksin dalam badan Anda. Penyahtosidan bermaksud membersihkan semua organ – organ penting seperti buah pinggang, hati, usus dan sebagainya. Dengan membersihkan organ-organ ini, anda boleh mengurangkan berat badan beberapa kg di sebabkan berat yang hilang adalah merupakan sisa-sisa toksin yang terkumpul dalam sistem badan anda dalam beberapa tahun.

Dengan mengeluarkan semua toksin tersebut dari badan, ini akan menyebabkan proses mengurangkan berat badan akan menjadi lebih mudah. Selepas menghabiskan proses penyahtosidan, pastikan anda memakan buah, sayuran dan makanan berfiber tinggi Untuk mengelakkan sisa toksin tadi berkumpul kembali.

Walaupun berat badan anda tidak berkurang semasa menjalani pross penyahtosidan tadi, Ia adalah berguna untuk memulakan proses pengurangan berat badan di samping boleh meningkatkan lagi tahap kesihatan dan menguatkan sistem penghadaman untuk menolong mengurangkan berat badan anda.

Periksa dengan doktor anda untuk mencari program penyahtosidan yang terbaik untuk bentuk badan dan kesihatan anda. Anda akan berasa kelainan apabila semua toksin yang terkumpul dalam badan anda dikeluarkan.
Friday, July 19, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

SHAKLEE UNTUK ANDA


Jom dptkan keluaran SHAKLEE -ready stok, konsultansi percuma ,best price dan penghntaran untuk seluruh sem.
Set A( Optimum set)
Set B (Breasfeeding set)
Set C ( Confinement / Set Bersalin)
Set D ( Skin care set/ Kecantikan Kulit) Set F ( Feminin Set/ hubungan Intim)
Set G ( Resdung / Astma /Eczema/ Allergy Set)
Set J - (Preggy / Set Kehamilan )
Collagen
 Vivix (anti aging)
 Advance Joint Health tablet (Sakit sendi dan lutut)
Vitamin utk kanak2 setahun ke atas.
 SMS/PM/WHATS APP 0134666850

Monday, July 15, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

MEALSHAKE SHAKLEE : MENINGKATKAN SELERA MAKAN ANAK-ANAK ANDA


Mealshake ni sesuai untuk siapa ye??
Siapa yang perlukan MEAL SHAKES:
1) Ibu Hamil - Meal Shakes + Vit C + B Complex + Oste..
2) Ibu Menyusu - Meal Shakes + Vit C + B Complex + Oste + Alfalfa..
3) Ibu berpantang - Meal Shakes + Vit C + B Complex + zinc..
4) Set Puasa - Meal Shakes + ESP + PD..
5) Anak kurang selera makan - Meal Shakes + Chew vit c
6) Yang nak Kulit cantik - Meal shakes + Vitamin E + B complex + Vit C..
haa..jemput2..PILIH..anda nak set yang mana..then bagitau saya di 0134666850 untuk dapatkan harga best!:)

FREE POSTAGE UNTUK PEMBELIAN KALI PERTAMA SHAKLEE & COD SEKITAR KINRARA, PUNCAK JALIL, TMN DATO' HARUN DAN TAMAN MEDAN

[ TIPS BERPUASA BAGI WANITA HAMIL ]


 
1- Sukat air masak dalam botol sebanyak 2 liter dan mulai meminumnya semasa berbuka sehinggalah waktu imsak. Jika mampu boleh minum 2.5- 3 liter air. Kekurangan air adalah punca utama kita akan berasa tidak sihat dan keletihan semasa berpuasa.

2- Pastikan anda mengambil banyak protein misalnya kekacang, daging dan telur.

3- Protein amat diperlukan dalam tumbesaran bayi selain ianya memberi tenaga dengan lebih lama berbanding karbohidrat.

4- Elakkan makanan bergula kerana ianya akan menyebabkan paras gula tinggi dan rendah secara mendadak yang menyebabkan anda berasa pening atau pitam.

5- Elakkan makan makanan bergoreng dan berlemak contohnya samosa, popia goring dan lain-lain. Ini kerana makanan berminyak dan berlemak mempunyai khasiat yang rendah walaupun mengenyangkan.

6- Kurangkan atau lebih baik elakkan daripada meminum kopi dan the. Ia mengandungi kafein yang boleh menyebabkan anda kehilangan air melalui diuretic (kencing).

7- Makanlah 3 biji kurma sebagai penambah tenaga dan minumlah susu.

8- Elakkan berjalan jauh dan elakkan dari terdedah kepada cuaca panas kerana ia mempercepatkan dehidrasi.

9- Kurangkan kerja-kerja berat.

10-Tingkatkan pengambilan makanan berserat tinggi seperti sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ia membantu dalam memberirasa kenyang yang lebih lama.

11- Perbanyakkan membaca Al- Quran, berzikir dan mendirikan solat sunat.

12- Ambil supplemen tambahan jika perlu disamping memastikan anda makan vitamin mengandung anda. Supplemen tambahan cadangan kami ketika berpuasa :

Bersahur: Mighty 3 Gems ( ESP + Meal Shakes + Performance Drink) + Oat .

Selepas Berbuka : Omega Guard + B Complex + VitaLea + Vita C

Ingat ibu-ibu mengandung yang gojes sekalian, jangan sesekali skip sahur! Sahur ni amat penting untuk memastikan anda kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari. Ia juga penting agar kita dapat membekalkan nutrient secukupnya buat bayi dalam kandungan tanpa menjejaskan kesihatan diri sendiri.

Bersahur sangat penting jika anda berpuasa. Ia akan mengekalkan tahap tenaga anda pada waktu siang. Jangan tinggalkan sahur kerana ia dapat membekalkan anda dengan nutrien-nutrien penting dan tenaga yang anda perlukan untuk kekal cergas pada waktu siang. Ia juga akan mengurangkan simptom-simptom kelaparan seperti sakit kepala dan mengantuk.

SUMBER : Majalah Pa&MA JUlai 2013 &
http://www.babycenter.com.my/a1028984/tip-tip-kesihatan-semasa-hamil-dan-berpuasa#ixzz2Ylq4gJLk
 
 Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di sihatdananda@gmail.com atau sms/whatsupp 0134666850 untuk sebarang pertanyaan:) 
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
(Penghantaran percuma barangan Shaklee sekitar Kinrara, Taman Dato' Harun & Taman Medan) 






Sunday, July 14, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

PENTINGKAH PROTEIN? BAGAIMANA MEMILIH PROTEIN TERBAIK

Sekadar nak berkongsi....

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama hormon manusia. Ia juga MERANGSANG fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan PROTIN.

Kekurangan protin menyebabkan:
~kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, ~masalah LEBIHAN AIR YANG TINGGI dalam badan,
~keHILANGAN KEPEJALAN otot
~ perubahan warna rambut
~bantut pertumbuhan
~ masalah penghadaman
~ masalah penghasilan darah dan hormon
~ PALING CRUCIAL: boleh membawa kepada KEGAGALAN FUNGSI ORGAN

takut kan bila kekurangan protin? tapi camne nak pilih protin terBAIK?sama ke setiap protin di pasaran? hmm...tu kita kena cek la...ikut piawaian yang betol atau tidak kan...ni ciri2 yang perlu ada bagi protin..



Kacang soya yang tumbuh membesar secara organik
Kenapa kacang soya mesti ditanam secara organic? Ini kerana kajian penanaman secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dari segi kajian pula sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates. Jadi amatlah penting pesticides, fungicides dan herbicides tidak digunakan sepanjang proses pembesaran kacang soya

Kacang soya ESP merupakan soya NON GMO (tidak dihasilkan secara genetic)

Kenapa kacang soya mestilah non genetik engineered? Secara umumnya kacang soya yg dari jenis genetic ini adalah murah utk dihasilkan (lebih kurang seperti vitamin sintetik dan vitamin natural) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos dan semestinya menggunakan kacang soya yang dihasilkan secara genetik. Dr. Louis J. Pribyl as Brazilian government scientist menekankan yg berdasarkan kajian toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan.

Kacang soya yang mengandugi 9 asid amino

Badan memerlukan kesemua 9 asid amino untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi dan enzyme. Jika salah satu asas asid amino hilang, immune sistem boleh depressed 30% dan banyak fungsi badan akan terhenti.
 
Kacang soya yang diproses semasa pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dengan air bukan dengan alcohol

Alcohol itu haram dalam Islam tapi jika dicuci menggunakan alcohol ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone sehinggan 88% sedangkan isoflavone itu diperlukan untuk mengurangkan risiko cancer paru-paru dan sebagainya. Isoflavones juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

Kacang soya yang mengandungi bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan

Soya yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance sedangkan jika kekurangan bahan2 ini akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature dan restless leg syndrome. Jadi haruslah mencari produk kacang soya yang menggunakan proses penghasilan kacang soya yang mengekalkan bahan2 ini untuk mengekalkan paras asid amino yang tertinggi dan isoflavones dimana sangat sensitif dengan haba/kepanasan

Kacang soya yang dibuat sebaiknya tanpa proses pemanasan

Asid amino sangat sensitif dengan suhu yang panas dan dalam sesetengah kajian, protein yang dimasak membuktikan telah termusnahnya hampir 50% asid amino penting dalam protein. Jika seseorang itu masih lagi mengamalkan pengambilan protein yg kurang dengan asid amino mereka akan mengalami masalah berkembangan otak dan hormon atau perkembangan tisu badan bermasalah.

Kacang soya yang ditambah dengan unsur kalsium semasa proses soy isolate. Kenapa?

Kajian melaporan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yang demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam protein soya itu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tersebut. Kebanyakkan pengusaha/pengeluar protein soya tidak menambah cukup kalsium ke dalam produk mereka.
 
__________________________________________ 
ESP mengandungi kesemua ciri2 di atas...sebab tu saya pilih ESP

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang terbaik. ESP menyediakan 14gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yg tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk keperluan 9 asid amino penting berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol
 
 
Kelebihan ESP Shaklee:

  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yg konsisten
  • Protein Soya membantu mengurangkan kolestrol
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian dan isoflavones soya. Kajian menunjukkan yg soya membantu mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid
  • Protein soya bukan GMO ini dihasilkan dibawah satu program digelar Identity Prservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam sehinggalah saat pemprosesannya.

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di sihatdananda@gmail.com atau sms/whatsupp 0134666850 untuk sebarang pertanyaan:) 
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
(Penghantaran percuma barangan Shaklee sekitar Kinrara, Taman Dato' Harun & Taman Medan) 

Credit : here
Saturday, July 6, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

SET BERPUASA..

Amalkan sahur utk mendapatkan keberkatan utk sehari berpuasa.. amalan bersahur bukan shj utk makan dan minum tp lebih dari itu. Ia melatih kita utk memulakan hari seawal bagi sebelum fajar menjelma.. sebelum sahur.. solat sunat.. selepas sahur.. solat subuh berjemaah di masjid.. mulakan hari dengan amalan yg disukai Allah insyaAllah Allah permudahkan urusan kita dunia akhirat..

Tahukah anda.. ESP dan Performance Drink dari SHAKLEE InsyaAllah blh membantu kita utk mengekalkan tenaga dan mengelakkan penyahidratan? InsyaAllah.

 Energizing Soy Protein(ESP)
♥ Membekalkan tenaga
♥ Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
♥ Penting untuk kanak kanak, orang dewasa dan ibu yg menyusukan anak dan mereka yg sedang pulih dari sakit

 Performance Drink
♥ Menyediakan tenaga karbohidrat bagi tubuh
♥ Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahidratan

Berminat? Hubungi sy utk dptkan penjelasan lanjut dan harga yg sememangnya berpatutan. InsyaAllah

��Aini @ Ateh 0134666850
COD Sekitar Kinrara, Puchong

Tuesday, July 2, 2013 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

SHAKLEE @ BANDAR KINRARA

Assalamualaikum wbt
Selamat pagi. Alhamdulillah dapat menghirup udara segar pagi ini.
Tinggal beberapa hari lagi sebelum menjelang Ramadhan. Adakah kita sudah membuat persiapan sebaikbya?
Hari ini saya nak uar-uarkan kepada sesiapa yang berminat dengan supplemen Shaklee dan ingin mendapatkannya secara 'by hand' atau COD, boleh hubungi saya. Saya bersedia menghantar terus ke tangan anda. Hehe
Juga boleh mendapatkannya pada harga yang istimewa.
Secara tidak langsung anda boleh jimat kos penghantaran tanpa melalui pos. Pada masa yang sama dapat menjimatkan masa anda. Tak perlu menunggu dengan lebih lama.
Ok, sekian dulu dari saya.
Wassalam.

Ikhlas,
Aini@ Ateh
0134666850