Monday, August 11, 2008 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

BERFIKIR SEJENAK...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, mampu juga utk saya meng'update' blog ini. Sudah tentu dirimu kesunyian tanpa entry yang bru, ye blog? Hehe..monolog dalam..erm, kali ni citer apa ye..oh ya..sesuatu yang ingin saya kongsi bersama. Sepanjang hari-hari pada minggu lpas, membuatkan saya banyak berfikir tentang karenah manusia yang pelbagai. Sungguh meletihkan. Ada yang mahu kan perhatian, ada yang mahukan provokasi. dan sudah tentu saya suka pada provokasi. Berada dalam team JMK yg lama memberikan saya begitu bnyk pengalaman berharga. Setahun berada di dalam organisasi yang lpas, sy lbh ska berdiam diri,tidak punya keberanian, punya masalah dengan teman2...bila diluahkan kepada seorang sahabat, teringat jawapan beliau pada saya, "Ateh, jika hubungan kita sesama manusia selalu je bermasalah, ini mungkin kesan kerana masalah hubungan kita dengan ALLAH.."terpana aku sekejap. Allahu rabbi..ku tak ingin bermasalah denganMU... Betul kata2 sahabatku itu.. Terfikir seketika, adakah amalanku sudah cukup utk mendapat keredhaanNYA..atau maksiatku terlalu bnyk hingga mengundang kemurkaanNYA.. Ya ALLAH, kau ampunilah dosaku.. Aku takut padaMU..kurniakanlah belas kasihanMU padaku...Aku ingin menjadi hambaMU yg bersyukur...

0 comments: