Wednesday, November 23, 2011 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

Menghitung hari

Assalamualaikum wbt dan selamat tengah hari..

Nampaknya terlebih rajin untuk update blog. Hakikatnya bukan rajin tetapi kerana peluang dan ruang masa yang ada. Sudah masuk hari kelima cuti sekolah, juga masuk hari ketiga saya langsung tidak keluar dari rumah. Bagaikan berkurung dalam rumah. Apa boleh buat, hari weekdays suami saya bekerja, makanya saya hanya berkurung dalam rumah. Nak keluar rumah, saya sudah tak dibenarkan untuk memandu, apatah lagi sentiasa sakit pinggang, memang menghalang saya untuk memandu.

Hari ini diikutkan saya perlu bertugas untuk SPM sebagai guru bertugas. Tetapi pagi ini, saya langsung x larat mahu bangun, kerana semalam tersedar jam 3 pagi dan tak dapat melelapkan mata selepas itu. Apatah lagi ditambah dengan sakit pinggang serta sesak nafas. Baby pula sudah mula belajar mengeras di dalam perut. Sangat tidak selesa. Makanya, untuk bangun pagi memerlukan mujahadah yang tinggi. Terutamanya untuk bangun solat Subuh. Maka pagi tadi, terus saya menghantar SMS kpd PK memaklumkan keadaan saya yang tidak mengizinkan untuk ke sekolah. Kalau ikutkan, dari semalam lagi suami cakap tak perlu untuk ke sekolah. Tapi saya tetap berdegil, tp bila tgk situasi diri pagi ini, terpaksa membatalkan hasrat di hati.

Ada tujuan lain juga untuk sy ke sekolah. Saya masih lagi belum memohon cuti bersalin. Risau juga jika x sempat nak apply, bimbang coz lepas ne terpaksa menyusahkan suami untuk ke sekolah. Nak x nak, esok saya perlu ke sekolah untuk menyelesaikan urusan permohonan cuti. 

Esok juga saya perlu membuat ujian BSP buat kali terakhir. Ujian darah sebanyak 4 kali iaitu, sebelum dan slps breakfast, selepas lunch dan juga slps dinner. Untuk mengetahui kandungan gula dalam darah. Minggu lepas saya skip ujian ini, tapi apabila pergi check-up dengan Dr Khamsiah Jumaat lepas, Dr cakap saya perlu buat juga untuk kali yang terakhir. Kerana kalau kandungan gula dalam darah saya tinggi, saya tetap kena induce 2 minggu awal dr due date.

Apapun, saya tak sabar untuk check up seterusnya hari Jumaat ini. Doakan segalanya dipermudahkan...

Gambar ketika check-up Jumaat lepas. Sementara menunggu Dr Khamsiah...


2 comments:

SuFi Haraki said...

wah...comelnya ateh time pregnant!...mmg dh macam ibu...hehehe...: Ganjil Itu Istimewa

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

sufi haraki : dari dlu lg comel..hehe