Sunday, November 8, 2009 | By: CahayaMatakuYangMenyaksikan

...A minute...

Assalamualaikum wbt...

Berehat sebentar bersama blog... Alhamdulillah, baru je selesai study... Last review before tomorrow... The last paper in UPSI as degree student... Kinetic Chemistry...

Hipotesis :- Semakin banyak study, semakin banyak rasa yang belum di 'review'.
Hipotesis itu dilihat benar pada situasiku. Dahulu, pada zaman kesibukan, study betol2 last minit, kali ini pon last minit, tapi tak seperti dulu. Benarlah, apabila kuantiti dikira berbanding kualiti. Walau apapun, aku doakan segalanya dipermudahkanNYA~

Sedikit sebanyak lebih bersedia berbanding dulu....

Dalam kesibukan mengejar nikmat dunia, usah dilupakan kebahagiaan akhirat. Kadang-kadang terfikir, mampukah kita bermujahadah seperti sekarang pada perkara-perkara ukhrawi?

Persoalan dilontarkan pada diri sendiri...Tak mampu untuk dijawab...



p/s : Menghitung hari untuk melangkah pergi.. Cabaran lebih hebat menunggu..

5 comments:

syahir Mohamad said...

salam..
nak g mana? ye ke menghitung hari nak pergi.. entah2 hitung apa ni..hhahha..

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad said...

salam perjuangan,
pergi meninggalkan sahabat sahabiah seperjuangan. Nti jgn bimbang, kami yang diluar akan menyambut kalian untuk bersama-sama kami disini..

Namun kesedihan itu pasti ada, ubatnya adalah ziarahlah mereka selalu nanti..

Bukan Cikgu Bio Biasa,
Cikgu TG

Mujahideen said...

salam....apa pn smoga pergi kemana2 dgn membawa Iman, amal dan akhlak... smoga trus istiqamah....

Pemuda@gamA said...

Walau ke mana pun perginya... walau apapun situasinya... walau siapapun pasangannya... jangan gadai detik-detik kerja untuk Islam.

Moga diberi kekuatan...

Ana bukan pejuang, tapi ana memasang impian nak jadi pejuang.

pemuda@gama

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

Salam...Syukran buat kata-kata semangat dari sahabat kalian. Sesungguhnya saya tidak sekuat kamu semua namun mencuba untuk jadi yang terbaik..